Lokalita: Kunčice u Bašky
Typ: architektonická studie RD
Stav: v realizaci
Architektonická studie: 2015
Výstavba: 2016

Zadáním bylo vytvořit malý bungalov pro čtyřčlennou rodinu, který se bude maximálně orientovat směrem k západnímu výhledu.

Po několika koncepčních návrzích jsme dospěli k jednoduchému základnímu tvaru, který dokáže plně pojmout veškeré dispoziční náležitosti.

Samotnou hmotu jsme odprostili od veškerým zbytečností, které často provází aktuální porevoluční rodinnou výstavbu.

Garáž, která je schopna pojmout dva rodinné vozy je záměrně od objektu oddělena. Hmotu však doplňuje přístřeškem, který je konstrukčně totožný s krovem objektu. Tímto jsme docílili kompaktní hmoty obou objektů.

Samotná dispozice objektu v sobě skrývá dvojici dětských pokojů, obývací pokoj s jídelnou a kuchyní, ložnici, koupelnu a samostatné WC, technickou místnost, malou chodbu a hmotou objektu kryté zádveří. Z obývacího pokoje vstupujeme na dvojici teras, kdy jedna je výřezem z hmoty objektu a druhá je k objektu přistavena.

Vytápění objektu je řešeno pomocí telepného čerpadla, které ohřívá podlahové topení a vodu v zásobníku.

Celý dům je postaven na základové desce tvořené základovými pásy. Obvodové zdivo je vytvořeno z tvarovek ztraceného bednění, které jsou polystyrénové a tvoří hlavní izolační prvek fasády. Mezera, která je ve tvarovkách je zalita betonem a tím vytvoří nosnou část domu. Na zastřešení byla použita falcovaná střešní krytina.

Předpokládaný termín dokončení je prosinec 2016.


















2016 © Owls Architects Group