Lokalita: Darkovice
Typ: architektonická studie a novostavba
Stav: studie
Architektonická studie: 2015
Předpokládaný rok výstavby: 2018

Měli jsme relativně rovný pozemek s krásným výhledem svažujícím se k západu. Okolní výstavba působila více než rušivě, však v jejich průhledech se dalo zahlédnout místní dominantu novostavby kostela.

Tímto jsme si určili místo, kde dům z logiky místa může být umístěn a kam jej lze orientovat. Celková struktura výstavby je smíšená. V obci se nachází domy s klasickou střechou (sedlovou, valbovou) i s plochou či pultovou. Vzniká tak směsice klasické výstavby s modernější kubickou výstavbou, takže užití jednoduchých kubických tvarů na naši novostavbu není na překážku.

Investor měl kromě základního zadání o představě vnitřního uspořádání jeden specifický požadavek, a tím byla aplikace lezecké stěny do interiéru domu.

Tento požadavek se po mnoha pokusech podařilo splnit a lezecká stěna nyní tvoří hlavní dominantu obývacího pokoje, kdy se přes ni dokážeme vylézt do prostoru, který je situován mezi ložnici a venkovní terasu ve 2.NP.















2016 © Owls Architects Group