Lokalita: Ostrava - Třebovice
Typ: architektonická studie RD
Stav: vydané stavební povolení
Architektonická studie: 2016
Projekt: 2017   
Výstavba: 2017 - 2018 

Investor měl k dispozici relativně malý pozemek o velikosti pouhých 320 m2. Jeho hlavní koncepcí a zadáním bylo docílit dvoupodlažního rodinného domku, který má svůj hlavní obytný prostor (obývací pokoj a kuchyň) v mezipatře.

Podařilo se nám docílit optimálně orientované hmoty objektu tak, aby veškeré místnosti v domě měly ideální výhled ke světovým stranám a po svém okolí a zároveň chytrým jednoduchým umístěním mezipatra jsme splnili zadání klienta.

Dům má dva významné prvky. Jedním je pevně prosklené okno v obývacím pokoji, které má záměrně nízký parapet a slouží jako pobytový výkladec. Okno má plně nahradit stěnu a propojuje interiér s exteriérem. Druhým svérázným momentem stavby je netypicky se zvedající střecha nad ložnicí. Zde jsme potřebovali využít střešní terasy nad obývací částí. Vzhledem ke konstrukční zvláštnosti RD, který je řešen na mezipatra nám pro plnohodnotný výstup na terasu nezbývalo nic jiného, než zvýšit horní hranu podhledu a střechy v daném místě. Hmota zvednutí byla minimalizována na nezbytně nutné minimum a zhmotnění připomíná ostrý trojúhelník, který dodává domu specifickou tvář. Objekt je nyní již plně dokončen a zkolaudován.
























Jak psát web
2016 © Owls Architects Group