Lokalita: Ostrava
Typ: Architektonická studie
Stav: Studie
Architektonická studie 2009

Pro významného lokálního investora jsme měli připravit na míru školící středisko, které mělo striktní zadání, které mělo přesně daný velikostní rozsah, který neměl být ponížen ani navýšen.

Koncepcí byla jednoduchá kubická hmota, která má ve svých útrobách chytře a zároveň funkčně osazenu dispozici. Po optimálním nakonfigurování učeben a komunikačních ploch s kombinací zázemí nám vyšel 4 patrový objekt, který však mírně převyšoval požadavek na podlahovou plochu. Chyběl určitý typ exteriérového pobytového prostoru, například lodžie, který by jeho uživatelů nabídl možnost v pauzách mezi výukou se nadýchnout čerstvého vzduchu. V tu chvíli jsme přišli s myšlenkou, že odejmutím patřičného nadbývajícího prostoru splníme zadání co do užitné plochy objektu, získáme pobytovou terasu pro odpočinek uživatelů a v neposlední řadě tím zvýrazníme tvář objektu, který získá důležitý dominantní prvek ve své hmotě.











2016 © Owls Architects Group